Zahtjev za obiteljsku vizu u Engleskoj

1130

Ograničenja se mogu primijeniti kada se prijavljujete za Family Visitor Visu ili se pak prijavljujete za pridruživanje trajnom obiteljskom životu u Velikoj Britaniji. Evo vodiča za britanske imigracijske propise o obiteljskom naseljivanju u Velikoj Britaniji.

Pravila o pridruživanju članu obitelji u Velikoj Britaniji ovise o tome iz koje zemlje dolazite, iz koje zemlje dolaze članovi obitelji, koliko dugo su bili u Ujedinjenom Kraljevstvu te kakav je vaš odnos prema njima. Ako se želite pridružiti rođaku ili partneru u Velikoj Britaniji koji je iz Europske unije ili zemlje European Free Trade Association (EFTA) (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska), primjenjuju se različiti uvjeti.

Za državljane koji nisu članice EU / EFTA, samo se neki rođaci mogu prijaviti za boravak s vama ili ostanak u Velikoj Britaniji. Okolnosti se razlikuju ovisno o tome živite li u Velikoj Britaniji preko dugogodišnje vize ili imate UK državljanstvo ili prebivalište (poznato kao neodređeno odsustvo za boravak).

Koja vam se rodbina se može pridružiti u Velikoj Britaniji?

Ako se nalazite u zemlji izvan EU / EFTA i želite se pridružiti obitelji u Velikoj Britaniji koji imaju UK državljanstvo ili prebivalište, možete podnijeti zahtjev za UK obiteljsku vizu (UK Family Visa).

U svakom slučaju, morat ćete udovoljiti nekim zahtjevima za UK Family Visu. Oni iz zemalja koje nisu članice EU / EFTA na vizama za boravak u UK u svrhe kao što su rad ili studiranje, mogu sa sobom prijaviti članove obitelji kao što su partner ili supružnik, te djecu mlađu od 18 godina.

Morat ćete priložiti dokaze da ih možete pružati financijsku potporu. To se obično vrši prilaganjem dokaza o ušteđevini u iznosu koji su određeni za svakog člana obitelji koji se prijavljuje. Iznos se razlikuje ovisno o tome koju vizu za UK posjedujete. Trajanje boravka člana vaše obitelji ne smije premašiti vaš boravak u Ujedinjenom Kraljevstvu. A on isto tako neće moći raditi u UK.

Prijava za pridruživanje trajnom obiteljskom životu u Velikoj Britaniji

Ako imate UK državljanstvo ili prebivalište u EU / EFTA, članovi vaše obitelji mogu podnijeti zahtjev za UK Family Visu poznatu kao “obiteljska viza”. Ova viza u Velikoj Britaniji omogućit će rođacima ili partnerima da ostanu u Velikoj Britaniji 6 mjeseci ili duže. Također mogu raditi i studirati u Ujedinjenom Kraljevstvu. Da biste podnijeli zahtjev za obiteljsku vizu, morat ćete dokazati:

  • Je vaš odnos prema članu vaše obitelji je pravi i pravno priznat u Velikoj Britaniji
  • Da ćete živjeti sa svojim članom obitelji u Velikoj Britaniji
  • Da imate dobro poznavanje engleskog jezika
  • Da imate dobro tjelesno ili duševno zdravstveno stanje
  • Da nemate ozbiljna krivična djela te da se protiv vas ne vodi postupak

Možete podnijeti zahtjev za proširenje britanske obiteljske vize nakon isteka roka, tako da vaša obitelj možete ostati u Velikoj Britaniji.

Prijave za obiteljsku vizu se mogu izvršiti na na službenoj web stranici Velike Britanije za vize i imigraciju. Trebat ćete posjetiti englesku ambasadu i preko njih poslali biometrijske podatke (fotografiju i otiske prstiju) za biometrijsku dozvolu boravka u Velikoj Britaniji. Također, možda ćete morati platiti zdravstveno osiguranje u UK kao dio vaše prijave za vizu.