Volonterski programi u Melbourneu: kako do stalong zaposlenja

889

Iako volontiranje oko brige i čuvanje orangutana na Borneu može zvučati primamljivo i zanimljivo, neće vam osigurati daljnje napredovanje i financijsku stabilnost. Sudjelovanje u inozemnim volonterskim programima, točnije specifičnim volonterskim programima u Melbourne-u, Australiji, hoće!

Postoji niz programa u Melbourneu koji trebaju vaše vrijeme i entuzijazam. Možete odabrati organizacije koje se brinu za okoliš, životinje i ljude te postati gradski volonter.

Pa, ako ciljate na Australiju kao jednu od zemalja u kojoj bi mogli potražiti bolji život, donosimo vam listu urbanih volo nterskih programa s kojima biste se mogli povezati, a koji vam mogu omogućiti da dobijete stalan posao.

Fitzroy Learning Network

Melbourne je multikulturni grad u Australiji, a Fitzroy Learning Network pruža radionice i podršku pridošlicama. Podučavaju jezik, korištenje računala, pripreme za intervju za posao i osnovne životne vještine, te pružaju savjetovanje ljudima u imigracijskim pritvorskim centrima. Također nude nastavu za starije osobe, učenicima koji žele napustiti školu, osobama s niskim primanjima i osobe s ograničenim pristupom novoj tehnologiji.

Mentori su im prijeko potrebni za nastavu, a volonteri mogu pomoći u drugim područjima kao što su administrativne dužnosti, marketing, prikupljanje sredstava, vrtlarstvo i kuhanje. Da biste saznali više, posjetite njihovu web stranicu, a kopiju prijavnog obrasca možete preuzeti ovdje.

Besplatne dobrotvorne trgovine

Australci vole svoje prodavaonice ili trgovine, a tu su i bezbrojne dobrotvorne trgovine po cijelom centru grada i predgrađima. Vođeni dobrotvornim organizacijama radi prikupljanja sredstava, uglavnom se prodaje i dijeli second hand roba potrebitima, a koju doniraju članovi zajednice.

Ove trgovine uvijek trebaju volontere da razvrstaju donacije i rade na šalteru, tako da se slobodno možete obratiti nekom od glavnih dobrotvornih organizacija kao što su Animal Protection Society, St. Vincent de Paul, the Red Cross and Vision Australia.

Ako se pokažete vrijednim radnikom volonterom, postoji mogućnost zaposlenja u nekoj od organizacija u administraciji, organizaciji i sličnim poslovima.

Državna vatrogasna služba (CFA)

Victorian CFA je jedna od najvećih organizacija za hitne slučajeve sa volonterima na svijetu, brojeći gotovo 60 000 volontera. Grupe reagiraju na različite vrste incidenata i imaju važnu ulogu u protupožarnoj istrazi i obrazovanju zajednice.

CFA je odigrao važnu ulogu u borbi protiv strašnih, popularno nazvanih Crnih subotnjih požara (Black Saturday Bushfires) koji su 2009. godine bili razlog iseljenju oko 8000 ljudi. Volonteri mogu pomoći na različite načine, od borbe protiv požara ili u hitnim slučajevima, do uprave, prikupljanja sredstava, medija i obrazovnih uloga. Imate mogućnost završavanja obuke za vatrogasca i zapošljavanja.

Pročitajte više informacija na njihovoj web stranici ili nazovite 1800 232 636.

Collingwood Children’s Farm

Collingwood farma za djecu prostire se na 7 hektara zemljišta na rijeci Yarra, ali se nalazi samo 5 km od centra Melbournea. Ova dobrotvorna udruga je otvorena 70-ih godina, kao mogućnost da djeca (i odrasli!) istražuju održive hortikulture, divljine staništa i životinje te domaćih životinja u zabavnom i sigurnom okolišu u blizini samog centra grada.

Seosko imanje ima vlastiti kafić, vrtove za zajednice koje vole saditi i vode mjesečne prodaje poljoprivrednih dobara uzgojenih na farmi. Volonteri mogu pomoći u održavanju, vrtlarstvu, hortikulturi i skrbi o životinjama.

Da biste saznali više o potencijalnim poslovima ili se prijavili za volontiranje pošaljite e-mail na enquiry@farm.org.au.