Uživala Sam Kao Au Pair u Londonu!

3239

 

Zdenka je studirala turizam na sveučilištu u Pragu, a zatim je odlučila raditi kao au pair u Londonu. Pročitajte njezinu priču.

Otišla sam u London kao au pair na šest mjeseci, kako bi naučila engleski i zabavila se. Čim sam donijela tu odluku, pronašla sam agenciju za pronalazak au pair posla i već za nekoliko mjeseci bila sam na putu za Veliku Britaniju. Agencija preko koje sam pronašla au pair posao imala je jako dobro reputaciju, tako da se nisam bojala da bi nešto moglo poći po zlu.

M&M trgovina u Londonu
Zdenka u M&M trgovini u Londonu

Jedna prijateljica već je živjela u Londonu pa nisam bila sama kad sam stigla, ali jako sam brzo upoznala brojne ljude i pronašla dobro društvo. Češka je ušla u Europsku uniju 2004. godine, te prije toga nisam mogla pronaći nikakav drugi posao osim au pair, ali nisam se žalila jer mi se to sviđalo. Volim raditi s djecom, nije naporno i baš sam uživala. Vjerojatno su isti uvjeti i za Hrvatsku, s obzirom da Hrvati još uvijek se ne mogu slobodno zapošljavati u Velikoj Britaniji.

Velika Britanija ima puno prednosti kad se usporedi sa Češkom, ali i nedostataka. Edukacija je na visokom nivou, imaju prekrasne knjižnice s mnoštvom odličnih knjiga, teretane nisu skupe, kao ni kina i još je puno zabavnih stvari koje sam ovdje mogla raditi za manje novca nego što sam to mogla u svojoj zemlju. Nažalost, postoje i nedostaci, a jedan od glavnih je udaljenost od obitelji. To je nešto što je najteže podnijeti. Također, nisam baš zadovoljna ni sa njihovim zdravstvo (NHS), stanarine su veoma skupe, kao i javni prijevoz, tako da vam na kraju ni ne ostane previše novca za zabavu osim ako radite kao ludi. A u tom slučaju nemate dovoljno vremena za zabavu.

Nedavno sam se ipak odlučila vratiti u Češku i skrasiti u Pragu. London je savršen grad za mlade ljude, ali za mene je došlo vrijeme da se smirim i osnujem obitelj, tako da se nemam namjeru više seliti. Svima preporučam jedno ovakvo iskustvo!