Top 5 mjesta koja morate posjetiti u Švicarskoj

2010

Bilo da je samo posjećujete ili se pak selite u Švicarsku, zemlja je to koja nudi mnoge vrhunske atrakcije koje bi trebali vidjeti. Posjetite ovih 5 mjesta u Švicarskoj kako biste iskusili ono najbolje što ova prekrasna i za Hrvate privlačna zemlja nudi. Švicarska jeste mala zemlja, ali opseg švicarskog turizma je sve osim toga. Uzvišene Alpe i glečeri dominiraju vrhunskim švicarskim destinacijama – s više od 200 vrhova viših od 3000 m – uz Švicarsku bučnu prirodu, drevne dvorce, čista tirkizna jezera i predivna gorja. Za direktno iskustvo turizma Švicarske ne morate putovati predaleko, a izvrstan švicarski transportni sustav čini ga pristupačnim za sve one koji se nalaze u zemlji.

Matterhorn, Zermatt

Ova ogromna planina piramidalnog oblika najvjerojatnije je jedna od najčešće fotografiranijih planina na svijetu i zato je ujedno i najpoznatiji švicarski vrh Alpa. Matterhorn u Zermattu stoji na visini od 4.478 metara i privlači planinare iz svih krajeva svijeta željnih osvajanja vrhova i izazova, a neki od njih pretendiraju na osvajanje najviše točke i postizanje vlastitog vrhunca u planinarenju.

Chateau de Chillon, Montreux

Smješten u srcu švicarske rive, na obalama jezera Ženeva nalazi se dvorac Chillon – četveročlana vodena tvrđava koja je služila kao sjedište bogatih grofova Savoja. Prošetajte uz jezero ili prođite kroz drevne dvorane gdje su u izvornom obliku sačuvane slike, kule, podzemni svodovi, spavaće sobe, oružje i namještaj iz 14. stoljeća. Chateau de Chillon sastoji se od 25 zgrada i tri dvorišta, a do njega možete stići brodom, autobusom ili pješice od grada Montreuxa. Ovo je jedna od najposjećenijih povijesnih građevina u Švicarskoj i zasigurno je jedno od vrhunskih mjesta za posjet u Švicarskoj.

Lugano

Putovanje u Lugano prikazuje Švicarsku u drugačijem svjetlu. S talijanskom granicom na jugu talijanski je utjecaj neporeciv u ovoj predivnoj Ticino regiji, gdje je sve drugačije – od lokalnog jezika, romantičnih vila i bogate kuhinje do toplih ljeta. Lugano je u nizu s muzejima i brojnim znamenitostima smještenim u neoklasičnim palačama (grand buildings). Grad stoji sjeverno od raskošnog istoimenog jezera Lugano, i popularna je destinacija mnogim slavnim osobama zbog čega je i stekao naziv “švicarski Monte Carlo”.

Slapovi Rajne (The Rhine Falls)

Slapovi Rajne, najveći vodopad u Europi, čudesno su mjesto švicarskog turizma. Na najsjevernijem dijelu Švicarske u blizini grada Schaffhausena, moćni slap grmi svom širine od 150 metara, pa i više. Posjetitelji mogu gledati spektakl s nekoliko postavljenih paluba za promatranje ovog čuda prirode, dok oni dovoljno hrabri mogu iznajmiti vlastita plovila i putovati do obližnjih dvoraca Schloss Laufen i Schloss Wörth. Na Nacionalni dan Švicarske, koji pada na 1. kolovoza, Rheinfall obasjava čarobni vatromet koji privlači jata turista.

Zürich

Kao kulturno središte Švicarske, Zürich je jedno od mjesta s vašeg popisa koji bi trebali vidjeti i posjetiti. Mnogi ne znaju no, unutar gradskih četvrti Züricha, postoje i savršena mjesta za noćni život s modernom vibrom. Uostalom, Zürich je domaćin Street Parade, jedne od najvećih europskih godišnjih zabavnih partyja za ljubitelje house i techno glazbe.