Sličnosti između Hrvatske i Australije

1416

Mnogi još uvijek ne znaju da li je Australija kontinent ili zemlja. Službeno se naziva zemlja, ali se ponekad, u neformalnim razgovorima, naziva kontinent, jer se radi o velikoj zemlji okruženoj oceanima.

Uistinu je nevjerojatno mjesto s puno zanimljivih mjesta za posjetiti i odlična zemlja s mnoštvom mogućnosti za bolji život. Na koji način je ova otočna nacija slična Hrvatskoj? Danas vam donosimo par sličnosti između naše male države i ovog giganta:

Prekrasne plaže

Mnogi ljudi iz cijeloga svijeta vole odmor u Australiji zbog njihovih prelijepih pješčanih plaža. Pružaju idealno mjesto za uživanje u svježem oceanskom povjetarcu i oduševljavaju sve slikovitim pogledom. Uobičajeno je vidjeti turiste i mještane kako se prepuštaju toplom vremenu i uživaju u hladnim pićima. Neke od zapanjujućih plaža Australije su Bondi Beach u Sydney-u, Byron Bay plaža u sjevernom New South Walesu i Whitehaven plaža, koja je, prema većini turista, najljepša plaža u zemlji. Ako se odlučite preseliti u Australiji, potpuno uživanje u svemu što ova zemlja može ponuditi ne može biti potpuno bez posjeta nekoj od navedenih plaža.

Hrvatska je, u zadnje vrijeme, stalno na vrhu kao jedno od najboljih odredišta za ljetovanje zbog svojih zadivljujućih plaža. Što je zajednička stvar koju ove dvije države imaju. Neke od prekrasnih plaža Hrvatske uključuju Zlatni rat, Proizd i Kupari.

Lamington

Lamington je vrsta biskvitnog kolača koji se reže na kvadrate i zatim valja u sušeni kokos. Preljev se obično sastoji od čokolade. Zvuči vam poznato? I mislili smo! Da, radi se o Čupavcima.

Lamington je popularan desertni kolač u Australiji kojeg mnogi vole zbog jednostavnog načina pripreme i finog ukusa. Ista stvar je i u Hrvatskoj. Recept za hrvatske čupavce je sličan onome koji se koristi u Australiji, a kolači također imaju isti ukus. Dakle, ako se i odlučite preseliti u Australiju, uvijek ćete na dohvat ruke imati barem mali okus doma.

Otoci

I Australija i Hrvatska imaju mnoštvo lijepih otoka. Oni pružaju savršen bijeg za sve one koji traže mir i tišinu, kao i nova iskustva. Neki od najpoznatijih australskih otoka uključuju Satellite otok, Kangaroo otok, otok Maria i otok Haggerstone te mnoge druge.

Najpopularniji hrvatski otoci s najvišim ocjenama turista, a koje nam govore da se radi o najboljim mjestima za odmor uključuju otoke Brijuni, otok Proizd, otoke Vis i Elafitske otoke. Hrvatska je poznata kao “Zemlja tisuća otoka”, točnije 1124 otoka. Turisti koji traže dio skrivenog raja mogu posjetiti neke i uživati u odmoru iz snova.

Atrakcije i povijesne znamenitosti

Australija i Hrvatska imaju nekoliko zanimljivih mjesta koja ih čine idealnim destinacijama. Na primjer, Australija ima poznatu Sydney Opera House, Katoomba Scenic World i nekoliko nacionalnih parkova kao što su Twelve Apostles i Nacionalni park Kakadu.

Hrvatska je poznata po starim građevinama koje datiraju iz srednjovjekovnih vremena poput Dioklecijanove palače i Korčule, srednjovjekovnog grada. Obje zemlje također imaju mnogo nacionalnih parkova i muzeja. Ako volite sudjelovati u različitim aktivnostima na otvorenom, obje će zemlje ispuniti vaša očekivanja.

Iako su Hrvatska i Australija sasvim različite zemlje, imaju mnogo sličnosti. Svaka od njih je lijepa na svoj način, a samo jedna trenutno može pružiti financijsku stabilnost i bolji život.