Sedam Najvećih Turističkih Prevara – i Kako Ih Izbjeći

1546

S rastom turističke industrije, raste i broj onih koji na ilegalan i nepošten način žele to iskoristiti. Kad god putujemo, opušteniji smo i ne pazimo toliko na neke stvari, tako da nam se lako može dogoditi da nas netko prevari. Kako to ipak ne bi bio slučaj, donosimo vam popis sedam najpopularnijih turističkih prevara te rješenje kako ih izbjeći.

1. Lažni policajci

Ova prevara česta je u Rumunjskoj, Italiji i Češkoj. Kako izgleda? Najprije će vam prići osoba i ponuditi vam nešto što nije dopušteno (droga, lažni markirani proizvodi…). Nekoliko sekundi kasnije pojavit će se uniformirani ‘policajci’ te vas optužiti da radite nešto ilegalno i zatražiti vaš novčanik i putovnicu. Kako bi to izbjegli, uvijek pažljivo provjeriti policajčeve isprave, te ukoliko ste sumnjičavi odmah nazovite pravu policiju. Ni slučajno im nemojte dati vaše isprave, već samo lagano odšetajte.

2. Narukvica prijateljstva

Ukoliko putujete u Italiju ili Francusku, vjerojatno ćete ugledati jednu od ovih osoba. Naime, oni će vam pokazati svoje narukvice prijateljstva, staviti vam na ruku i zatim od vas zahtjevati da ih kupite. Ukoliko odbijete, tvrdit će da ih želite ukrasti. U ovom slučaju, samo se udaljite i nazovite policiju.

Ako želite saznati koje još prevare postoje i kako ih možete izbjeći, pogledajte ovu zanimljivu infografiku koju su osmislili NeoMam Studios i Cheapflights.