Prilika za Studente iz Splita

1479

U splitskoj Info zoni (Jerina 1) u petak (6. ožujka) u 17 sati predstavit će se nova studentska međunarodna organizacija u Splitu – AEGEE! Association des Etats Generaux des Etudiants de l’Europe najveća je interdisciplinarna studentska udruga u Europi, otvorena za studente svih fakulteta. Osnovana je 1985. te danas ima oko 13 tisuća članova i djeluje u više od 200 gradova 40 europskih zemalja. U Hrvatskoj je prisutna od 1993. te već ima podružnice u Zagrebu i Zadru.

Prioritet djelovanja udruge jest mobilnost mladih, no udruga se bavi i drugim pitanjima mladih. Članica je Europskog foruma mladih, krovne organizacije mladih na razini Europske unije, te surađuje s Europskim parlamentom i udrugama za mlade diljem Europe.

Za studente Sveučilišta u Splitu osnivanje splitske podružnice značit će novu priliku za ostvarivanje kontakata sa studentima iz drugih europskih zemalja, upoznavanje drugih kultura, razmjenu znanja i iskustava, sudjelovanje u realizaciji međunarodnih projekata te doprinos politikama za mlade na europskoj razini.

Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici Info Zone.