Postavljanje interneta, fiksnog telefona i televizije u Velikoj Britaniji

1096

Bilo da iznajmljujete stan u Velikoj Britaniji ili kupujete vlastitu nekretninu, jedna od prvih stvari koje želite organizirati nakon preseljenja je UK telefon, internet i televizijski priključak, zajedno s britanskim komunalnim poduzećima. Vaša internet veza i TV u Velikoj Britaniji mogu biti prioriteti, ali morate poduzeti druge korake prije nego što se možete povezati, kao što je aktiviranje fiksnog telefona i registriranje za licencu za UK TV. Kao što mnogi televizijski i internetski davatelji usluga u Ujedinjenom Kraljevstvu nude ponude za grupiranje komunikacijskih usluga, potrebno je potrošiti vrijeme kako bi izračunali najbolju ponudu ovisno o vašim potrebama korištenja.

Britanski komunikacijski sektor vrlo je konkurentan širokom spektru internetskih, telefonskih i televizijskih usluga u Velikoj Britaniji. Kao takvi, korisnici mogu birati između različitih paketa i cijena, od fiksnih paketa pa do kombiniranog telefona, kabelske televizije i internet usluga. U nekim slučajevima, međutim, vaš izbor UK interneta ili TV usluga ovisit će o tome gdje živite u Velikoj Britaniji, iako manje ako živite u Londonu ili drugim velikim gradovima.

Usporedba telefona, televizora i internetskih usluga u Ujedinjenom Kraljevstvu

Kada se procjenjuje koji su najjeftiniji telefoni, televizija i internet pristup, važno je razmotriti što ćete koristiti. Tvrtka može ponuditi ‘besplatni internet’ ili ‘besplatnu fiksnu liniju’ u paketu, ali to ne znači uvijek da će cjelokupni paket biti jeftiniji od iznajmljivanja pojedinačnih usluga, posebno ako ćete biti veliki korisnik određenih usluga, poput neograničenog interneta ili međunarodnih telefonskih poziva. Međutim, UK fiksni i internet paketi obično nude veoma dobru vrijednost. U UK telefonski i internet pružatelji usluga koriste infrastrukturu koju je postavio British Telecom (BT) za pružanje tih usluga, no oni mogu slobodno ponuditi vlastite usluge po cijenama koje odaberu. Neki od najvećih ponuđača koji nude kombinirane ponude uključuju BT, Plusnet, TalkTalk, Djevicu i Sky. Ugovori obično traju od 12 do 18 mjeseci.

Fiksni telefoni u Velikoj Britaniji

Vaš kućni telefon u Ujedinjenom Kraljevstvu naziva se fiksna mreža. Uobičajena je veza s fiksnom mrežom u Velikoj Britaniji ako želite pristupiti svim ostalim uslugama povezivanja uključujući TV pretplatu i internet pristup. Britanski Telecom (BT) je u prošlosti imao monopol britanskog telefonskog sektora i još uvijek je lider u telefonskim uslugama u UK, iako su sada mnogi konkurenti ušli na tržište. Iako konkurentske usluge i dalje koriste BT-ovu infrastrukturu, ne morate izravno koristiti BT usluge, već ih možete koristiti preko nekog od povoljnijih konkurenata.

Internet u Velikoj Britaniji

Budući da su infrastruktura poput podzemnih cesta već ovdje, bit ćete ograničeni na maksimalnu brzinu internet mreže koja već postoji u vašem području. Vaš odabir pružatelja usluga neće utjecati na to. Brzine variraju između davatelja, iako je uobičajena brzina od 16 do 18 MB/s. Vlada Velike Britanije nastoji osigurati barem 2 MB za svako kućanstvo, iako se superbrzina internet pristupa već nudi u većim gradovima po brzinama od 30 do 40 MB/s, ili čak od 70 do 200 MB/s kod određenih pružatelja usluga – kao što su Virgin i Plusnet. Dok se internet mreža na optičkim linijama uvodi diljem zemlje, ona još uvijek nije dostupna svugdje.

Telefonska i širokopojasna opskrba u Velikoj Britaniji strogo je regulirana, a regulator je osmišljen kako bi se osiguralo da svatko dobije poštenu ponudu. To uključuje osiguranje da dobivaet točne informacije o internet brzini koju možete dobiti. Vaš ugovor s vašim davateljem usluga obično traje jednu godinu, a vi možete promijeniti davatelja slanjem obavijesti prije istjeka ugovornog roka. Neki vam mogu osigurati ranije prebacivanje ako plaćate administrativnu pristojbu. Plaćanje je obično mjesečno i obično se povlači s vašeg bankovnog računa izravnim zaduženjem.

Mobilni telefoni u Velikoj Britaniji

S brojnim britanskim pružateljima mobilnih usluga koje možete odabrati, lako je pronaći UK sim ili mobilni plan koji će odgovarati vašem budžetu, iako je ovo obično ograničeno samo na poslovne korisnike. Prilikom postavljanja mobilnog plana morat ćete navesti svoju osobnu identifikaciju, dokaz svoje adrese, bankovnog računa i obično listu isplata za zadnja tri mjeseca. Ako još niste prikupili račune ili bankovna izvješća, možda ćete biti ograničeni na prepaidi telefon. Prije odabira davatelja mobilnih usluga savjetuje se da provjerite pokrivenost u vašem području kretanja.