Posao u Njemačkoj za medicinsko osoblje

3433

 

Brojne agencije za posredovanje pri zapošljavanju našle su se u Zagrebu na Sajmu karijera u zdravstvu. Mnoge su se zanimljive brojke mogle čuti na Sajmu, te su tako agencije ponudile čak plaću od 4000 eura za liječnike, te 2700 eura za medicinske sestre za posao u Njemačkoj. Riječ je o poslovima na neodređeno vrijeme. Bolje ponude mogle su se čuti za poslove u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj, no liječnici i medicinske sestre ipak su najtraženiji za posao u Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Sajmu je prisustvovao veliki broj medicinskog osoblja poput medicinskih sestara i tehničara, te mladi studenti medicine koje su zanimale sve informacije koje mogu dobiti o poslu u inozemstvu.

posao u njemačkoj

Najviše interesa za posao u Njemačkoj je među tek završenim medicinarima, ali i studentima medicine koji prikupljaju podatke – koje uvjete i razinu poznavanja jezika moraju zadovoljiti, da bi mogli aplicirati za posao i specijalizaciju. Agencije nastoji izaći u susret njihovim željama – u vezi specijalizacije, mjesta gdje žele živjeti i raditi, kažu volonteri koji su na štandu predstavljali ponudu poslova u Njemačka, Austriji i Švicarskoj, prenosi Hina.

Posao u Njemačkoj za medicinare

Jedna od agencija koja je prisustvovala Sajmu karijera u zdravstvu, agencija Step Job, predstavila je ponudu za posao u Njemačkoj za 60 medicinskih sestara i tehničara. Uvjeti su B1 stupanj poznavanja jezika i potvrda strukovne komore o kvalifikacijama, a plaća je minimum 2700 eura, ovisno o dežurstvima i vikendima. U Njemačkoj najviše nedostaje liječnika opće medicine, pogotovo u manjim mjestima, ali traže se i anesteziolozi i psihijatri.

Putujući medicinski sajam organizira tvrtka Karijere u bijelom (Careers in White International) koja godinama regrutira medicinsko osoblje za rad u zapadnoj Europi. I ove godine sajmove organiziraju u nizu europskih država – Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Grčkoj, Mađarskoj i Rumunjskoj, a proteklih dana već su se predstavili u Rijeci i Splitu.

Ukoliko ste propustili Sajam, ponudu za posao u Njemačkoj i ostalim zemljama možete pronaći i na njihovim internetskim stranicama.