Planirate selidbu u London? Evo gdje možete potražiti smještaj!

1029

Iznajmljivanja smještaja u nepoznatom gradu nikada nije jednostavan zadatak. A London zbog svoje veličine i prenapučenosti predstavlja poseban izazov. Pitanja svakako imate mnogo u glavi i sigurno se lomite oko sumnje odabirete li najbolju četvrt za sebe (i svoju obitelj) u skladu sa svojim mogućnostima.

U potrazi ćete vjerojatno naići na razne londonske četvrti s različitim karakteristikama, od onih trendi i mainstream, do tihih, obiteljskih predgrađa. Zahvaljujući linijama javnog prijevoza u Londonu, lako je kretati se gradom, kao i vanjskim predgrađima u Londonu. Kako bi s lakoćom prešli na novi život u Londonu, nastavite čitati i saznajte gdje to možete pronaći savršen smještaj za sebe i svoje potrebe!

Gdje živjeti u Londonu?

Islington je vrlo centralno, poželjno (i najvažnije – skupo) područje koje se proteže od Islington High Street do Highbury Fieldsa, s dvije glavne ceste koja prolaze kroz njega. Područje privlači različite vrste medija, političare (uključujući Tonyja Blaira) i bogate odvjetnike i bankare, jer je samo nekoliko minuta udaljen od grada.

Camden Town je iznimno živahno područje sjeverno od stanice St Pancras, s nekim od najboljih klubova i glazbom uživo u glavnom gradu, uključujući Electric Ballroom, Jazz café i Koko. Ima jako puno barova, restorana i modernih trgovina. Tu je i legendarni Roundhouse umjetnički centar, ali i izvrsne prometne veze s ostatkom grada.

Clapham se sastoji od Clapham North, Clapham Common, Clapham South i Clapham Old Town, koji su postavljeni oko golemog zelenog otvorenog prostora koji je Clapham Common. Clapham High Street, koja prolazi kroz Clapham North do Clapham Commona, ima mješavinu lanaca, neovisnih trgovina i mnoštva restorana – kao i kino Clapham Picture House. Stari grad Clapham je stara tržnica s najstarijim kućama, buticima i dućanima. Northcote Road, poznat kao ‘nappy valley’ jer je popularan kod mladih obitelji, a ima uličnu tržnicu i velik broj trgovina.

East Dulwich, u jugoistočnom dijelu Londona, moderan je dio viktorijanskog i edvardijanskog doma i stanova u kojima žive mladi (i ne tako mladi) stručnjaci i obitelji. Ovdje žive mnogi glumci, novinari i gradski narod – udaljen je samo 10 minuta vožnje željezničkim londonskim mostom i ima puno autobusa koji vode u središte grada.

Notting Hill i okolica, naći ćete na jako puno velikih štukaturnih kuća (nekih podijeljenih na stanove) i manje kuće pretvorene u mlinove (gdje su nekada živjeli konji i sluge). Vrlo je skupo, a na njoj je prolazila tržnica Portabello Road i neke od najboljih trgovina i restorana u Londonu. Ako odlučite ići malo dalje, Queen’s Park je daleko pristupačniji. Radi se o iznimno lijepom parku, a ujedno nećete biti daleko od svega što Notting Hill ima za ponuditi.

Shoreditch i Hoxton je područje gdje je londonska jeftina odjeća nastala, ali danas su stara skladišta i industrijske zgrade pretvoreni u apartmane, noćne klubove, barove i restorane. Nemojte očekivati ​​puno zelenih površina i stabala, nego radije betonske i stare gradske zgrade. Savršeno je mjesto za umjetnike, glazbenike, gastronome, medije i ostale cool tipove koji ovdje žive i rade.

Hammersmith – Središtem Hammersmitha dominiraju ogromne petlje i mnoštvo automobila, a nije daleko od West Enda i grada (s izvrsnim prometnim i cestovnim vezama), stambena područja su vrlo lijepa i možete se šetati do rijeke Temze, te uživati u piću u pubovima na obali. Obližnji Ravenscourt Park je lijep, a Brackenbury Village također ima svoj poseban šarm.