Najplaćenija zanimanja u Njemačkoj za koja vam ne treba diploma

3251

Najplaćenija zanimanja u Njemačkoj za koja vam ne treba diploma

Osnovna škola, srednja škola, fakultet i zatim dobro plaćeni posao. Ovo u današnjem svijetu zvuči kao isprani kliše, jer smo svi svjesni da baš i nije uvijek ovako kako bismo željeli.

Svatko želi biti uspješan u životu. Međutim, zbog određenih razloga nismo svi u mogućnosti završiti fakultet. Čak i ako ga završimo, znači li to da se negdje u svijetu otvara radno mjesto namijenjeno upravo nama? Tek u rijetkim slučajevima možemo pozitivno odgovoriti na ovo pitanje.

No, ne brinite. Poznati njemački portal donio je listu najplaćenijih zanimanja za koja vam nije potrebna diploma. Provjerite ubraja li se i vaša struka u najplaćenija zanimanja u Njemačkoj.

Pomoćni instalateri – najplaćenija zanimanja u Njemačkoj

Ako želite dobro zarađivati, ali nemate fakultetsku diplomu, posao pomoćnog instalatera može biti nešto za vas.

Kao asistent pri izvođenju instalaterskih poslova vaš bi zadatak bio obavljanje pomoćnih radova kao što su dodavanje alata, mjerenje, sastavljanje dijelova i slično.

U ovoj profesiji možete očekivati prosječnu bruto plaću od oko 30 tisuća eura godišnje. Međutim, raspon plaća varira, tako da godišnje možete zaraditi i do 40 tisuća eura.

vodoinstalateri u Njemačkoj

Agenti za nekretnine

Agenti za nekretnine zarađuju ogromne novce, a ono što je još važnije, ne treba vam nikakva diploma niti obuka. Dodatna obuka i službena dozvola za rad važni su samo za daljnji uspjeh u karijeri.

Vama se, kao agentu, plaća obračunava na temelju prodaje. Dakle, dobivate određenu proviziju koja varira ovisno o tome radite li na puno radno vrijeme. Početna bruto plaća iznosi oko 36 tisuća eura godišnje.

Najplaćenija zanimanja u Njemačkoj za koje ne treba diploma

Pomoćnik u proizvodnji

Kao pomoćnik u proizvodnji radite na proizvodnoj traci i obično obavljate jednostavne ručne poslove. Većina poslodavaca zahtijeva osmosatnu smjenu. Posao je prilično unosan i obećavajući, osobito ako radite noćne smjene ili vikendima.

Kao pomoćnik u proizvodnji možete očekivati prosječnu bruto plaću od oko 29 tisuća eura godišnje.

Vozač kamiona

Volite biti na cesti i oduvijek ste htjeli voziti ogromne kamione? U tom bi slučaju ovo zanimanje bilo upravo za vas.

Posao je izvrsno plaćen i možete očekivati između 25 i 30 tisuća eura godišnje.

Iako neke tvrtke traže profesionalnog vozača, velikom broju poslodavaca dovoljna je samo važeća vozačka dozvola.

Vozač kamiona u Njemačkoj

Političar

Dobar ste govornik? Volite donositi odluke i zanima vas politika? Onda biste svakako trebali razmotriti ideju da se bacite u politiku. Političari se ubrajaju u najbolje plaćena zanimanja u 2019. godini.

Teoretski govoreći, za to vam ne treba nikakva diploma.

Ako se uspijete progurati do njemačkog Bundestaga, ne samo da ćete imati priliku sudjelovati u donošenju važnih odluka i izražavati svoje mišljenje nego ćete za to primati pristojnu plaću. Osim toga, tu je i parlamentarni mjesečni dodatak.