Kako do posla u Londonu

9142

Kako do posla u Londonu

Posao u Engleskoj, London

Opće prihvaćena činjenica u Hrvatskoj jest da postoje jako male šanse za pronaći posao i održati ga do “rad na neodređeno” granice.
Veliki broj stanovnika, isključivo mladih ljudi, nadu za boljim životom i kvalitetnim zaposlenjem traže izvan granica Hrvatske.
U zadnje vrijeme najpopularnije destinacije su SAD, Velika Britanija i Kanada.
Ako se odvažite na neku od navedenih destinacija, zapamtite i birokratske korake koje morate poduzeti.
Odlučite li se otputovati u Veliku Britaniju te se tamo i zaposliti, važno je napomenuti količinu papirologije koju morate podnijeti kako biste si omogućili boravak i zaposlenje u navedenoj državi.
Hrvati i maju pravo živjeti i raditi u Velikoj Britaniji bez vremenskog ograničenja, ali samo ako ispunjavaju jedno od 4 potrebna statusa koja moraju ostvariti unutar dopuštenih 3 mjeseca boravka : radnik, student, samodostatna osoba ili samozaposlena osoba.
U nastavku ćemo se dotaknuti najvažnijih čimbenika kako do posla u Londonu.

Uvjeti za zaposljenje

Za primjer ćemo uzeti dvije varijante pronalaska posla u Velikoj Britaniji i razlike u komplikacijama s birokracijom:
Osvrnimo se samo na status radnika. Da biste bili u mogućnosti podnijeti potrebnu papirologiju, prije svega vam je potrebno tzv. sponzorstvo vašeg poslodavca. On garantira za vještine i kvalifikacije kojima raspolažete i koje su potrebne u poslu koji vam nudi te tako nabavlja potrebni referentni broj koji kasnije upisujete u svoju ružičastu potvrdu – nju izdaje Home Office, britansko ministarstvo unutarnjih poslova. Ona kasnije služi kao službena radna dozvola.
Ako spadate u status samodostatne osobe, to znači da imate dovoljno novčanih sredstava za život te nećete biti na teret vlade Ujedinjenog Kraljevstva. U tom slučaju možete ostvariti svoje pravo boravka koje proizlazi iz Ugovora o EU. Ne trebate imati nikakav dokument koji potvrđuje da ste samodostatni.

Kako samostalno do dobre poslovne prilke?

Većina hrvatskih građana će ovim putem tražiti posao u inozemstvu. Ciljate li visoko te poželite posao u Londonu, potrebno je unaprijed se pripremiti i informirati u vezi mogućih prepreka na koje biste mogli naići. No, kako samostalno pronaći dobru poslovnu ponudu i to baš u Londonu, bez pozadinske podrške na koju se spomenuti status radnika može osloniti?
Važno je prvo pronaći posao. Za istraživanje o poslovnim ponudama postoje razne vrste online stranica kojima se možete poslužiti da biste si olakšali proces traženja posla. Stranice poput Reed i London Jobs su pune raznih natječaja i ponuda koje bi vam savršeno odgovarale ako se odlučite za taj grad. Otvaranje svog online profila u kojem navodite svoje sposobnosti i vještine, životopis i prijašnja zaposlenja može uvelike pomoći u pronalasku posla.

Smještaj u Londonu

Smještaj u Londonu

Po pitanju smještaja, London je jedan od najkompliciranijih gradova za pronaći savršenu lokaciju na kojoj želite boraviti.
Uz brojne hostele,hotele i motele kojima London raspolaže,imajte na umu popularnost ovog grada te samim time i visoke cijene smještaja. Uz moguće i dovoljan budžet kojime raspolažete, možda se dogodi da ne nađete ni jedan adekvatan i cijenovno pristupačan smještaj uz posao koji biste radili.
Tako u nekim slučajevima, postoje poslovne ponude koje uz posao nude i osiguran, te potpuno plaćen smještaj.
Na takve ćete poslove naići prosurfate li www.indeed.co.uk stranicom s naknadnim potraživanjem plaćenog smještaja.
Za sve dodatne usluge, po pitanju poreza, financija i ostalih informacija s kojima niste upoznati, posjetite www.1stcontact.com i unaprijedite svoje znanje o životu i radu u Londonu.

Kako najlakše pronaći posao u Londonu?

Kako do posla u Londonu

Pronalazak posla u jednom od najmodernijih i najpopularnijih gradova na svijetu nije lako. London vrvi poslovnim prilikama i količina ponuda je i više nego dovoljna.
No, sama želja za zaposlenjem u Londonu se veže i za važnost upornosti pri traženju istog.
Uz dostupnost interneta, potraga je relativno laka, s obzirom da online možemo pronaći raznolike web stranice s oglasima za posao baš u ovom gradu.
Ako ste uporni i u potrazi za smještajem, imate priliku osigurati si posao uz koji je problem smještaja minimalan – osiguran i plaćen.
Odvažnost, tvrdoglavost i jaka želja za poslom u Londonu može se itekako isplatiti; dobrom plaćom, dozvolom boravišta te prvom stvari zbog koje ste uopće dospijeli u London – konačnim početkom rada.

Working in the UK as a Croatian national