Cijene taksija od aerodroma do grada *infografika

2329
Cijene taxi, cijene taksija

Neomam studio i Cheapflights donose vam ovu zanimljivu infografiku o cijenama taksi usluga i udaljenostima aerodroma do centra grada.

Ako često letite ili pak planirate neko putovanje, ova odlična infografika će vam pomoći da saznate koliko će vam trebati vremena i novca da dođete do centra grada. To je uvijek dobro znati. Infografika obuhvaća sve kontinente, od Sjeverne Amerike do Australije.

Gdje su cijene taksija najpovoljnije, a gdje najskuplje?

Najskuplje ćete proći u Tokiju, gdje ćete za vožnju taksijem do centra grada platiti čak 214 dolara i voziti se 76 kilometara. Također, ako dolazite u Tokio petkom ili subotom navečer, budite spremni na duga čekanja. No, najveću cijenu po kilometru platit ćete u Berlinu, i to čak 3,5 dolara po prijeđenom kilometru.

S druge strane, najjeftini taksi pronaći ćete u Argentini. Naime, cijena po kilometru u Buenos Airesu košta samo 0,30 dolara, a ukupan put od aerodroma do centra traje 40 minuta. U cijene nisu uračunate napojnice, pa trebate provjeriti da li se od vas očekuje da ostavite i napojnicu.

Zanimljivosti kod vožnje s taksijem


Što se tiče Europe, cijene su uglavnom slične i iznose preko dva dolara.
Jedini izuzetak je Moskva u kojoj će vaš put trajati sat i pol, a platit ćete ga 1,10 dolar po kilometru. U Moskvi također postoji i velik broj ilegalnih taksija u kojima možete proći i jeftinije, ali imajte na umu da je ta vožnja ipak nezakonita.
Ostale destinacije provjerite sami, a tu su sve – od San Francisca do Delhija. Otkrit ćete i neke zanimljive detalje koje sigurno niste znali ranije.
Recimo, više taksija ima u Parizu nego u New Yorku. Tko bi to rekao?
U Rimu pak taksimetar se pali čim je taksist krenuo po vas, pa treba i na to pripaziti. Ako se nađete u Zimbabveu, nemojte se čuditi ako taksist u vaš taksi s pet sjedala ugura čak osam ljudi.
To je kod njih uobičajeno.

A kolike su cijene taksi usluga u vašem gradu?