Poruka splitskog pomorca: Ako imate priliku otići na brod, zgrabite je!

4184

 

Sigurno se mnogi pitaju kako je to zapravo raditi na brodu… Kako biste se možda i vi lakše odlučili na taj korak, donosimo vam pozitivno iskustvo jednog pomorca iz Splita. Obavezno pročitajte!

iskustvo brod“Na posao pomorca sam se odlučio zbog trenutne situacije u Hrvatskoj, situacije u kojoj je skoro nemoguće pronaći stalan i siguran posao i zaraditi plaću za normalan život. Pružila mi se prilika otići na brod i prihvatio sam je bez puno razmišljanja.

Ljudi s kojima radim su raznoliki. Ne prakticira se baš neko druženje, svatko se drži više manje za sebe. U radnom vremenu se radi, svi imamo svoje obveze, a ostatak dana smo većinom svi u svojoj kabini i većinu slobodnog vremena provodimo spavajući i odmarajući se. Što se tiče odnosa u poslu, velika je razlika vani i kod nas. Isto tako je velika razlika raditi s Hrvatima i strancima. Stranci imaju puno normalniji i opušteniji pristup svemu.

Trenutno sam u ovom poslu i zadovoljan sam, a što će biti u budućnosti ne znam. Možda dosta dugo ovdje ostanem, a možda se vratim doma. Nemam nekih konkretnih planova trenutno, već sve ovisi kako se stvari poslože.
Zabava Brod
Na brodu se znaju i zabaviti!

Prednosti ovog posla su brojne. Odlična je plaća, normalni radni uvjeti, velika mogućnost napredovanja, a tu je i konstantno usavršavanje i učenje. Naravno, moram naglasiti da sve to ovisi i o vrsti broda i kompaniji za koju radiš. Nije na svim brodovima isto, velike su razlike. Kod dobrih kompanija radni uvjeti su puno bolji, kompanija ulaže u tvoje znanje, plaća je puno bolja, a plaćaju ti i dosta drugih stvari kao što su životno i zdravstveno osiguranje, bonuse na plaću, što kod nekih lošijih tvrtki nije slučaj.

Nedostak je jedino to što si daleko, odvojen od obitelji i prijatelja. Sve ostalo su prednosti.

Poručio bih svima da ako imaju priliku otići na brod da ne razmišljaju puno nego krenu. Najgore što se može dogoditi je da se iskrcaju nakon par mjeseci, kažu da to ipak nije za njih i vrate se kući.”