7 Razloga Zašto Trebate Raditi u Inozemstvu u Svojim 20-ima

1974

 

Donosimo vam odlične razloge zbog kojih biste trebali raditi u inozemstvu u svojim 20-ima, ako vam se pruži prilika.

1. Posao u inozemstvu pomaže u izgradnji vašeg karaktera

Selidba vas suoči s ogromnim izazovom. Često se morate nositi s novim jezikom. Morat ćete doći na novi posao i naučiti se nositi s mnoštvom nezaboravnih karaktera. Postoji li bolja vježba izgradnje karaktera od takvog iskustva?

2. Otvara nove puteve u karijeri

Iskustvo rada u inozemstvu može vam pomoći u kasnijim prijavama na natječaje za posao.

3. Širi vaše horizonte

„Svijet je knjiga i oni koji ne putuju pročitaju samo stranicu.“ Sv. Augustin
Nema sumnje da je ovaj citat istinit. Putovanja šire vaše horizonte u svakom smislu. Eksperimentiranje s novom kuhinjom, posjećivanje egzotičnih lokacija i predivnih umjetničkih djela utječu na vaš razvoj i edukaciju. Upoznat ćete nove ljude koji će vas uvelike obogatiti.

4. Može pomoći u odbacivanju stereotipa

„Putovati znači otkriti da su svi u krivu glede drugih zemalja.“ Aldous Huxley

Svi smo odrasli s određenim unaprijed stvorenim stereotipima. Oni su rezultat našeg obrazovanja, religijskih pogleda, rase, odgoja i spola. Očekujemo da ćemo upoznati neorganizirane Talijane, hladne Skandinavce i agresivne Afrikance. Ti se stereotipi mogu pretvoriti u predrasude, a putovanje će ih raspršiti jer je moguće da upoznate vrlo prijateljski raspoloženog Skandinavca. Brzo ćete naučiti propitkivati se i otkrivati više o ljudima prije negoli počnete na brzinu donositi zaključke.

5. Potiče vas na riskiranje

Riskiranje je u 20-ima mnogo manje opasno nego u kasnijoj dobi. U to vrijeme postoji i mnoštvo prilika. Nove prilike, iskustva i obogaćivanje života će i više nego nadoknaditi sve te rizike.

6. Omogućava vam da vidite sva mjesta o kojima ste sanjali

7. Iskustva u inozemstvu pomoći će vam dokučiti što zaista želite u životu

Zaglavljenost na jednom mjestu u ranim 20-ima neće pomoći vašoj kreativnosti. Da, možete pobjeći tijekom blagdana i godišnjeg odmora, ali to nije isto kao preseljenje, traženje posla i novog društva. Sve te vježbe pomažu vam dokučiti što zaista želite u životu.

„Iako putujemo svijetom u potrazi za predivnim, moramo ga nositi sa sobom jer ga u protivnom nećemo pronaći.“ Ralph Waldo Emerson