6 Prilika Koje Morate Iskoristiti Kad Radite u Inozemstvu

1477

 

Ako ste jedan od onih koji su se odlučili potražiti sreću u inozemstvu, svakako imajte na umu neke mogućnosti koje možete iskoristiti dok živite izvan Hrvatske.
1. Angažirajte se
Najbolji način za iskusiti sve što vam nudi život u inozemstvu je taj da se aktivno uključite u kulturu te zemlje družeći se s lokalnim ljudima. Recite ‘da’ novim iskustvima, isprobajte drugačiju hranu i prihvatite poziv u goste od svojih novih kolega.
2. Podučavajte
Bez obzira koji je vaš dnevni posao, sigurno imate priliku da nešto podučavate dok ste u inozemstvu. Možda ćete podučavati umirovljenike u Irskoj breakdancing ili djecu u Turskoj učiti jogu. Što god to bilo, vi posjedujete znanje koje ljudi žele. Ne samo da će vam podučavanje dati mogućnost da podijelite svoje vještine s drugima, već je to jedinstvena prilika da saznate više o drugoj kulturi i da stvorite neka nova poznanstva.
3. Učite
Iako postoji tisuće mogućnosti da neslužbeno učite dok ste u inozemstvu, dokazano je da ćete bolje učiti ako ste za svoj tečaj i platili. Učenje nečeg u zemlji gdje radite je odličan način da naučite ili unaprijedite neku vještinu dok u isto vrijeme komunicirate s lokalcima.
4. Putujte
Život u inozemstvu nudi vam brojne mogućnosti za putovanja koja inače ne bi imali priliku iskusiti. Posjetite male gradove oko grada u kojem živite, koje inače turisti nemaju vremena posjetiti. Planinarite u manje poznatim nacionalnim parkovima. Kupite Eurail pass i putujte Europom. Iskoristite low-cost avioprijevoznike. Mogućnosti su beskonačne!
5. Volontirajte
Volontiranje u inozemstvu vam daje pristup društvima i ljudima koje inače ne bi imali priliku upoznati. Na ovaj način možete stvoriti prijateljstva s ljudima koji su strastveni oko istih stvari oko kojih ste i vi. Volontiranje će vam donijeti jednu svježu perspektivu i dati šansu da nešto promijenite u svijetu.
6. Stvarajte nove veze (Network)
Raspitajte se o mogućnostima stvaranja novih iskustava vezanih za vaše interese. Dobar izvor ideja može biti vaš šef ili kolege, ali također se možete pridružiti nekom sportskom timu ili nekoj profesionalnoj organizaciji koja prima ljude vašeg zanimanja. 
Rad i život u inozemstvu je prilika koja dolazi jednom u životu i sigurno nećete požaliti što iskoristite svaku prednost koju vam takav život nudi!