10 najboljih zemalja za rad u inozemstvu

2882

 

Sanjate o odlasku iz Hrvatske i poslu u inozemstvu? Donosimo vam najbolje zemlje za rad u inozemstvu koje strancima pružaju mnogo prilika, mogućnosti i sigurnosti.

Novi Zeland

Ako vam udaljenost od ostatka svijeta i spor internet ne predstavljaju problem, Novi Zeland bi mogao biti pravo mjesto za vas. Novi Zeland nudi visoku kvalitetu života i odličan balans između posla i obitelji. Uz to je i sigurno i lijepo mjesto za osnovati obitelj.

Belize

Možda vas iznenađuje što se Belize našao na ovom popisu. Međutim, to je mirna i sigurna zemlja s odličnim plažama i hrpom otoka gdje će te se osjećati kao kod kuće. Život u Belizeu je izuzetno povoljan, a prednost je što je to bivša britanska kolonija pa ljudi pričaju engleski jezik.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Trenutno najbrže rastuća ekonomija u Europi. Život je skup, međutim moćnosti za zapošljavanje su visoke. Stranci lako mogu do posla, naročito ako dobro koriste engleski jezik.

Švicarska

Prelijepa zemlja s predivnim krajolikom i mnogobrojim aktivnostima za avanturiste. Cijene su u rangu Velike Britanije, međutim plaće znaju biti i bolje. Malo drugačiji stil života je nešto na što se trba priviknuti, kao primjerice zatvaranje trgovina iza ručka u 14 sati. Međutim, školstvo i zdravstvo su među najboljima na svijetu.

Kina

Kina je odlična destinacija ako ste visoko školovani. U velikoj potražnji su učitelji koji dobiju sve potrebno za život kada dođu raditi tamo, kao što su plaćena stanarina, režije i putni troškovi. Također postoji i velik broj stranih kompanija koje uvijek traže visoko školovane radnike za mnogobrojne megakompanije koje imaju svoje urede i tvornice u Kini. Najveći problem ovdje je zagađenje zraka s kojim se veliki gradovi u Kini bore.

Hong Kong

U dvije riječi uzbudljiv i skup. Prije nego spakirate kofere i dođete u Hong Kong morate znati par stvari. Stanovi su jako mali, a i Hong Kong je dosta skuplji od ostatka Kine. Dobra stvar je što većina stanovnika govori engleski i možete za malu cijenu imati i kućnu pomoćnicu.

Indija

Druga najpopularnija zemlja za život prema Top 10 listi Wall Street Jurnala. Ovdje možete očekivati dobru zaradu, odličnu hranu i zabavno društvo. Vrtići i obrazovanje su jako povoljni, no integriranje u kulturu i život u Indiji može biti izazov.

Ekvador

Uz malo znanja španjolskog i IT iskustva, možete slobodno živjeti u Ekvadoru. Zdravstvo je jako jeftino i može se dobro živjeti za manje od 1000 dolara mjesečno.

Tajland

Život u Tajlandu, bez obzira izaberete li ruralni dio ili centar grada, jako je povoljan. Tajland je poznat po raznolikosti hrane i nevjerovatno lijepom krajoliku. Ukoliko dobro koristite engleski jezik, posao možete pronaći bez problema.

Singapur

Glavni trgovinski centar Azije i Australije dom je mnogim internacionalim kompanijama. Novi zakon otežava zapošljavanje strancima, međutim, odlično je mjesto za živjeti ako radite od doma. Najam je skup, ali hrana i transport su jeftini.

Jeste li razmišljali o životu van Hrvatske? Koje su zemlje na vašoj listi?